Pimeyden Ystävät historiaa:

Johnny B. Ja Pimeyden Ystävät soittavat melodista suomenkielistä rokkia jossa on katkeran suloisia säveliä ja häivähdys goottiromantiikkaa. Musiikki ammentaa voimansa suomalaisesta melankoliasta jossa synkkyys ja realismi kohtaavat. Riffit kuljettavat kuulijaa pimeydessä, unohtamatta kuitenkaan toivoa ja pilkettä silmäkulmassa.


Johnny B. ja Pimeyden Ystävät on ollut kasassa vuodesta 2011. Lyhyen olemassaolonsa aikana bändi on ollut ahkera ja tehnyt lukuisia keikkoja sekä julkaissut pari omakustannelevyä. Levyjen lisäksi yhtyeen tuotanto löytyy spotifysta.


Bändi sai alkunsa yhden miehen, Jani Jäppinen, englanninkielisestä indie- projektista josta se monien mutkien jälkeen kasvoi suomenkieliseksi rock yhtyeeksi. Ensin bändiin liittyi rumpuihin Joni Takkunen ja sen jälkeen bassoon Henri Horttanainen. Henri soitti "Pimiksissä" noin kolme vuotta. Henrin siirryttyä muiden haasteiden perään basson varteen löytyi nykyinen basistimme Hannu Holopainen.


Yhtyeen musiikista vastaa Jani Jäppinen joka säveltää ja sanoittaa kappaleet. Sovitukset hioutuvat valmiiksi intensiivisissä treenisessioissa. Joni Takkunen on Johnny B. ja Pimeyden Ystävien erikoisuus. Joni on suomen, jos ei ainoa, niin ainoita sokeita rumpaleja. Se on asia joka huomataan ja joka jaksaa kummastuttaa monia.


Tällä hetkellä yhtye keikkailee ja kasaa materiaalia uutta levyä varten. Uudesta levystä on tulossa hieman melakolisempi ja goottihenkisempi kuin edellisistä.


Johnny B. Ja Pimeyden Ystävät:

Jani Jäppinen (kitara/laulu)

Joni Takkunen (Rummut)

Hannu Holopainen (basso)


Levyt:

Tänä yönä ei anneta armoa EP. 2011.

Rakkautta ja kuolemaa LP. 2014.